Hoe kun je het best de accu van je elektrische step onderhouden?

Hoe kun je het best de accu van je elektrische step onderhouden?

De elektrische step volwassenen van zijn meestal uitgerust met Samsung lithium-ion accu’s die lang genoeg meegaan als je ze goed onderhoudt. De gemiddelde levensduur van dergelijke accu’s is 500-1000 cycli (een cyclus omvat volledig opladen en ontladen van de accu). Na 500-1000 keer opladen verliest de accu ongeveer 30% van zijn capaciteit, waarna hij moet worden vervangen. Hoe lang gaat de batterij van uw elektrische step mee? Dat hangt alleen van jou af. Hieronder vindt u een aantal tips voor het onderhoud van de accu.

En nu de vraag: waar kun je een e-step vinden op het internet? Daarover later meer.

6 tips voor onderhoud

  1. Lithium accu’s moeten niet na elke rit tot 100% worden opgeladen, zoals dat bij loodzuur accu’s wel het geval was.
  2. Laad de accu alleen tot 100% op als u van plan bent hem de komende 24-28 uur te gebruiken, langer dan dat zal de accu (na verloop van tijd) beschadigen.
  3. Ontlaad de batterij niet te veel (minder dan 10-15%). Als de spanning van de batterij te laag is, zal hij permanent een klein beetje van zijn capaciteit verliezen, wat een directe invloed heeft op de prestaties van de batterij.
  4. Om de levensduur van de batterij tot het maximum te verlengen, moet u hem opladen tot 80-90% procent.
  5. Stel de batterij niet bloot aan extreme temperaturen (onder -5 °C en boven 50 °C).
  6. Als u van plan bent uw e-step voor langere tijd op te bergen, moet u de accu tussen 60-80% opladen en elke maand het accuniveau controleren en zo nodig opladen om overontlading en schade te voorkomen.
Back To Top