Mijn beste cryptocurrency om nu te kopen

Mijn beste cryptocurrency om nu te kopen

Het Cardano-project wordt ondersteund door academisch onderzoek en een ervaren ontwikkelaarsteam.

In 2015 verlieten Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson en zijn collega Jeremy Wood de Ethereum Foundation om hun eigen bedrijf, Input Output, op te bouwen. In 2017 lanceerde dat bedrijf Cardano (CRYPTO:ADA), een blockchain aangedreven door het ADA-token. Sinds het debuut is de prijs met 4.700% gestegen, waardoor een marktwaarde van $ 42 miljard is bereikt. Dat maakt Cardano (of ADA) de zesde meest waardevolle cryptocurrency van vandaag.

Waarde Cardano

Cardano is echter 10 keer minder waard dan Ethereum, maar het ontwikkelaarsteam voert een ambitieuze groeistrategie uit. Om die reden heeft deze cryptocurrency nog steeds veel potentiële voordelen. Dit is wat u moet weten. welke crypto nu kopen online? Belegger die aan de telefoon praat terwijl hij grafieken op twee computerschermen bekijkt.

 

De vijf ontwikkelingsfasen

Net als Ethereum is Cardano een programmeerbare blockchain, wat betekent dat het is ontworpen om slimme contracten te ondersteunen (d.w.z. zelfuitvoerende computerprogramma’s). Het ontwikkelaarsteam van Cardano heeft echter een meer tactvolle benadering gekozen bij het bouwen van het platform, door regelmatig onderzoekspapers in te dienen voor academische peer review. In feite is het project zelf opgedeeld in vijf verschillende fasen: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire.

De eerste twee fasen zijn afgerond. Ze richtten zich op het bouwen van de basis en het decentraliseren van het netwerk. In die periode ging Cardano live met een uniek proof of stake (PoS) consensusprotocol dat bekend staat als Ouroboros. Die term verwijst naar een oud Egyptisch symbool dat een draak voorstelt die zijn eigen staart eet, bedoeld om oneindigheid te vertegenwoordigen.

In september 2021 voegde de derde fase ondersteuning toe voor slimme contracten, wat betekent dat gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde financiële (DeFi) producten nu kunnen worden ingezet op de Cardano-blockchain. Momenteel zijn er maar heel weinig dApps live, maar zo’n 4.000 ontwikkelaars hebben projecten in de maak, wat betekent dat Cardano in de niet al te verre toekomst een bloeiend ecosysteem kan zijn.

Vooruitblikkend, zullen de vierde en vijfde fase – die nog niet zijn gepland – zich richten op schaalbaarheid en governance. Gedurende die tijd is het Cardano-ontwikkelaarsteam van plan om Ouroboros Hydra te implementeren, een versie van het PoS-consensusmechanisme dat in theorie de doorvoer zou kunnen verhogen tot 1 miljoen transacties per seconde (TPS). Laten we het hebben over schaalbaarheid om te begrijpen waarom dat belangrijk is.

 

Het Ouroboros-consensusprotocol

Het Ouroboros-consensusprotocol verdeelt de tijd in slots van 20 seconden. Tijdens elk slot wordt willekeurig een netwerkdeelnemer (d.w.z. de inzetpool) gekozen om transactieblokken te verifiëren en aan de blockchain toe te voegen. In tegenstelling tot de consensus over het bewijs van werk (PoW), vereist Ouroboros geen enorme hoeveelheden rekenkracht, wat betekent dat het veel milieuvriendelijker is.

De Cardano-blockchain ondersteunt momenteel echter slechts 250 TPS. Dat is best goed in vergelijking met Ethereum, dat ongeveer 30 TPS aankan. Maar het verbleekt in vergelijking met een wereldwijd betalingsnetwerk als Visa, dat in theorie 24.000 TPS aankan. Anders gezegd, vrijwel alle blockchains hebben een schaalbaarheidsprobleem.

Omdat de toevoeging van meer gebruikers bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk overbelast heeft, zijn de transactiesnelheden vertraagd en zijn de transactiekosten sterk gestegen. Nu slimme contracten live zijn op Cardano, zal het platform uiteindelijk hetzelfde lot ondergaan – tenminste, zonder de implementatie van Ouroboros Hydra, een naam die verwijst naar de veelkoppige slang uit de Griekse mythologie.

Daartoe voegt Hydra meerdere zijketens toe aan de core-blockchain, waardoor de netwerkbelasting over een grotere infrastructuur wordt verdeeld. De beste crypto app vind je online. De Hydra-upgrade is nog in ontwikkeling, maar simulaties hebben aangetoond dat elke zijketen ongeveer 1.000 TPS kan verwerken. Dus met 1.000 zijketens zou de doorvoer van Cardano 1 miljoen TPS bereiken. Op dat moment zou het platform brede acceptatie door gebruikers over de hele wereld kunnen ondersteunen.

 

De investeringsthese voor Cardano

De acceptatie van DeFi-producten is sterk gestegen en is sinds begin 2021 vertienvoudigd tot $ 260 miljard. Maar DeFi-services zijn niet gratis. Gebruikers worden transactiekosten in rekening gebracht in de vorm van de onderliggende cryptocurrency – in het geval van Cardano zou dat het ADA-token zijn. Anders gezegd, naarmate meer gebruikers dApps gebruiken en investeren in DeFi-producten op de Cardano-blockchain, zou de vraag naar het ADA-token moeten stijgen, waardoor de prijs hoger zou worden.

Natuurlijk is het ecosysteem van Cardano momenteel klein in vergelijking met de 2.800 dApps en de $ 171 miljard die is geïnvesteerd in DeFi op de Ethereum-blockchain. Maar Cardano is nog steedseen aantrekkelijke investering. De blockchain is gebaseerd op peer-reviewed onderzoek en het ervaren ontwikkelaarsteam heeft een zeer methodische groeistrategie geïmplementeerd, die van Cardano uiteindelijk een zeer schaalbaar platform moet maken.

Meer in het algemeen maakt het bezitten van ADA u een belanghebbende in het Cardano-ecosysteem. U kunt deze tokens delegeren aan een inzetpool om beloningen te verdienen of zelfs uw eigen inzetpool te starten. En naarmate het ecosysteem groeit, zouden meer transacties zich vertalen in meer beloningen voor u. In zekere zin is het vergelijkbaar met het bezitten van aandelen van de aandelen van een bedrijf. Daarom lijkt deze cryptocurrency een slimme langetermijninvestering.

 

 

Back To Top