Wat is een ongedekte zakelijke lening?

Wat is een ongedekte zakelijke lening?

Een ongedekte bedrijfslening is een type lening dat aan een kredietnemer wordt verstrekt en niet door een onderpand wordt gewaarborgd. De lening wordt alleen verstrekt op basis van de kredietwaardigheid van de kredietnemer, gewoonlijk door het tonen van een uitstekende kredietscore en een gevestigd partnerschap met de bank. Over particulier lenen zonder bkr toetsing vertellen wij ook meer. 

Een onderpand is een eigendom van aanzienlijke marktwaarde dat door de uitgevende kredietgever kan worden genomen indien u uw leningsverplichtingen niet nakomt. Een niet-gewaarborgde bedrijfslening is in feite een handtekeninglening en u mag van geluk spreken als u over de geloofsbrieven beschikt om daarvoor in aanmerking te komen. Maar veel kredietverstrekkers en banken geven de voorkeur aan leningen met onderpand, omdat de mogelijkheid om terugbetaald te worden afhankelijk is van het vermogen van de onderneming om te bloeien – er is gewoon te veel risico. Wel kan 500 euro lenen zonder bkr gewoon. 

Verschillen tussen verstrekkers

Sommige kredietverstrekkers vatten de definitie van “ongedekte lening” ook anders op. In plaats van uw lening of kredietlijn in onderpand te geven, leggen zij een algemeen pandrecht op uw bedrijfsactiva dat pas wordt opgeheven wanneer de lening volledig is afbetaald – een slimme en slimme manier om het proces te stroomlijnen en tegelijk het risico voor de kredietverstrekker veilig te stellen. Daarnaast heb je ook mini leningen, maar hoe werkt een minilening precies? Ook hier geven wij antwoord op. 

Minder dan stellaire krediet?

Als je je zorgen maakt over het feit dat je geen stellaire kredietwaardigheid hebt, zijn er veel online kredietverstrekkers die minder strenge kwalificaties hebben en niet-traditionele vereisten volgen, hoewel je het risico moet invullen door een hogere rente te betalen. Online kredietverstrekkers hebben de reputatie leningaanvragen snel te verwerken – zo snel als 2 dagen. Dit is zeer voordelig wanneer u het geld onmiddellijk nodig heeft.

Maar een tip: leen niet meer dan u nodig heeft. Zelfs als u in aanmerking komt voor meer geld, kan meer lenen u ook meer kosten op de lange termijn.

Aangezien uw schuldeisers uw betalingen rapporteren aan de kredietbureaus, zult u ook uw krediet verbeteren, als u consequent op tijd betaalt. Het hebben van een goed krediet is gunstig – vooral voor de meeste ondernemers – om in de toekomst toegang te krijgen tot andere vormen van financiering en om de barrières van financiële producten die voor u beschikbaar zijn te verleggen.

Een bankkrediet is ook mogelijk

Als u echter zeker wilt zijn van uw financiën en er zeker van wilt zijn dat u geld hebt voor noodgevallen, kunt u een ongedekte kredietlijn aanvragen die u naar behoefte kunt gebruiken. Een groot voordeel hiervan is dat u alleen rente betaalt over het kredietbedrag dat u aantrekt.

Ongedekte zakelijke leningen zijn niet ongehoord. Hoewel het moeilijk kan zijn om er door te komen, versoepelen veel kredietverstrekkers tegenwoordig hun kwalificatienormen om tegemoet te komen aan veel meer zakenmannen en -vrouwen in nood.

Back To Top