Geen kentekenplaat voorop, geen rijexamen: Roadshow

Geen kentekenplaat voorop, geen rijexamen: Roadshow

Plus: ‘Ik heb genoeg fix-it-tickets. Ik zou het repareren, dan zou ik het ongedaan maken.’ Vraag: Californië heeft het recht om $ 200 per jaar aan uw registratie toe te voegen als u geen kentekenplaat aan de voorkant heeft. FasTrak leest uw frontplaat wanneer u een brug oversteekt als u geen transponder heeft. Er is extra werk voor hen en voor agenten die achter je moeten gaan om je kenteken te controleren.

Ron Z., Palo Alto

A: Dit is een van de kosten van het niet hebben van een kentekenplaat aan de voorzijde. Vandaag is weer een dag van verhalen zonder frontplaat.

Vraag: Ik nam mijn zoon mee naar de RDW om zijn rijexamen af ​​te leggen. Alle verkeersborden overzicht vind je online. De agent begeleidde mijn zoon naar onze auto, deed een rondgang en verklaarde toen dat hij het rijexamen niet kon doen omdat het voertuig geen kentekenplaat had. Gelukkig lag het bord in de kofferbak. Na het installeren kwam mijn zoon weer in de rij en slaagde die dag voor de test.

 

John M., vulkaan

A: Opgeluchte vader, gelukkige nieuwe chauffeur.

Vraag: Mijn eerste auto was een snelle kleine sportwagen en omdat ik jong was in de jaren ’80, werd ik vaak aan de kant gezet voor te hard rijden. De politie zou waarschuwingen geven en me vertellen dat de wet ook een voorplaat vereist. Dan zouden ze gewoon het fix-it-ticket schrijven zonder frontplaten. Ik zou het bord erop zetten, laten aftekenen en er dan weer af halen. Dat heeft me een aantal keer van kaartjes en verkeersschool gered.

 

Joel Trice, Roseville

A: Nu gaan we naar Berkeley voor een ander verhaal.

Vraag: Mijn vader werkt sinds het begin van de jaren ’90 in Berkeley. Hij heeft elke dag op bijna dezelfde plek geparkeerd langs San Pablo Avenue. Op een dag kreeg hij een bekeuring voor geen voorplaat terwijl zijn vrachtwagen geparkeerd stond. Ik, als politieagent, heb het ondertekend.

Ongeveer een maand later kreeg hij er nog een. Auto theorie examen oefenen is mogelijk online. Ik ondertekende het opnieuw, maar deze keer schroefde ik zijn voorplaat vast en zei hem dat hij moest stoppen met het afvinken van de metermeid. Ze hebben belangrijkere dingen te doen.

 

Tim Saephanh, Crockett

A: Je hebt hem misschien nog een aantal tickets bespaard.

Vraag: Ik was op de San Tomas Expressway aan het wachten op een richtingaanwijzer toen een motoragent aanreed en vroeg wat mijn achterste kentekenplaat betekende. Fonetisch gespeld, zei ik tegen hem, was Wine Lover. Hij heeft me geen bekeuring gegeven voor geen frontplaat.

 

 

 

 

Back To Top