De voordelen en uitdagingen van giet vloeren

De voordelen en uitdagingen van giet vloeren

Giet vloeren is een populaire optie voor industriële-grade vloeren. Ze zijn sterk, esthetisch, komen in vele opties, zoals anti-slip coatings, en nog veel meer. Bij de beslissing of giet vloeren zijn geschikt voor de behoeften van uw bedrijf, overweeg dan de voors en tegens.

Maar eerst, is het belangrijk om te weten wat giet vloeren is

Wat is het voor vloer?

Giet vloeren, ook wel bekend als harshoudende vloeren of polymeer vloeren, is een twee-componenten mengsel bestaande uit hars en verharder. Giet wordt geplaatst over beton, hout, VCT, tegels, of vele andere gemeenschappelijke industriële en commerciële vloeren. De chemische reactie creëert een verbinding met de ondergrond en vormt een harde kunststof. Plus, het hardt snel, zodat uw bedrijf kan weer snel aan de slag. Ook kan je makkelijk een keuken gietvloer aanleggen. 

Voordelen

Veel bedrijven kiezen voor giet vloeren vanwege het gemak en de sterkte. Giet vloeren is de perfecte oplossing voor vloeren die bestand moeten zijn tegen extreme temperaturen, voet-en machineverkeer, chemicaliën, olie en andere vloeistoffen zonder schilfering of corroderen over jaren van constant gebruik. Voedselverwerking, elektronica, farmaceutische, vlees en gevogelte, distilleerderijen, zuivel, industriële, en productie-installaties zijn slechts enkele van de industrieën waarvoor giet vloeren is de perfecte oplossing. Misschien zijn gietvloeren van vloerenbaas.nl wel de oplossing voor jouw. 

Naadloos, gemakkelijk schoon

Omdat giet wordt gegoten, zijn er geen naden, voegen, of richels zoals bij tegels of andere soorten vloeren. Dit maakt giet een meer hygiënische vloer optie, het elimineren van kieren en spleten voor vuil en bacteriën te verbergen tijdens het schoonmaken.

 Een anti-microbiële additief kan de hygiëne naar een ander niveau voor voedsel fabrieken of zorginstellingen. Het gladde oppervlak maakt het bovendien gemakkelijker voor ziekenhuisbrancards of vorkheftrucks om over de vloer te rollen zonder dat de vloer stottert of weerstand ondervindt van hobbels in de vloernaad.

Bestand tegen vlekken en water

Giet vloeren houden goed tegen vlekken en water. In tegenstelling tot hout, laminaat, of andere soorten vloeren, giet niet kromtrekken of water vlekken als gevolg van waterschade. Wanneer onvermijdelijk morsen gebeurt, is het schoonmaken zeer eenvoudig en vlekken zijn zeldzaam.

Duurzaamheid van de vloer

Als het gaat om vloeren, giet is de zwaarste! De chemische verbindingen zorgen voor een schokbestendige vloer die perfect bestand is tegen schokken, hitte, zware machines, en nog veel meer zonder zich zorgen te maken over scheuren en slijtage. De vloer is ook duurzaam genoeg om chemische morsingen te weerstaan voor gebruik in chemische fabrieken.

Uitstraling van de vloer

Met een gladde, glanzende, en naadloze uitstraling, giet vloeren is een aantrekkelijke optie voor veel verschillende gebouwen. Giet vloeren bieden vele mooie kleuren, perfect voor hotel lobby’s of atletische complexen.

Kosteneffectiviteit van de vloer

Een ander voordeel van giet vloeren is dat het zeer kosteneffectief. De kosten per vierkante voet is aanzienlijk lager dan andere soorten vloeren. De echte deal komt in de wetenschap dat de vloer niet zal hoeven te worden vervangen voor vele jaren en vereist weinig onderhoud.

Sterkte van de vloer

Bij de beoordeling van de buigsterkte, de meeste giet vloeren zijn meer dan 3x sterker dan beton, dat is meestal onder 3.000 psi. Giet vloeren is gemaakt om zware machines, veel verkeer, en extreme temperaturen, zoals die gevonden in de voedselverwerkende industrie te weerstaan. Er is niets sterker dan giet vloeren!

Veiligheid van de vloer

De nummer een prioriteit van elk bedrijf moet de veiligheid zijn. Een anti-slip coating kan worden geïnstalleerd, zodat er geen zorgen te maken over uitglijden en ongevallen met giet vloeren. Dit is een geweldige veiligheidsmaatregel voor gebieden met veel voet- of machineverkeer. Giet vloeren zijn ook goed zichtbaar, zonder verborgen scheuren of oneffenheden die ongelukken zouden kunnen veroorzaken.

Milieuvriendelijk van de vloer

Er is geen gevaar in giet vloeren eroderen of schilferen om het milieu te vervuilen. Bovendien laat de installatie minder afval achter dan andere soorten vloeren. Omdat het niet poreus, agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Al deze factoren maken giet vloeren een milieuvriendelijke optie.

Gemakkelijk in onderhoud van de vloer

Giet vloeren is een van de makkelijkste soorten vloeren te onderhouden. Het is niet chip of barsten en is niet poreus en het zal jaren duren.

Back To Top